13 Ağustos 2009 Perşembe

RAMAZANDA SAĞLIKLI BESLENME TÜYOLARI

Sahura kalkın… Sahura kalktığınızda aç kaldığınız süre olabilecek en kısa zaman olur. Böylece hem metabolizmanız minimum yavaşlamış hem de orucunuzu rahat geçirmiş olursunuz.İftarı geniş zaman dilimlerine yayın…Sahurdan iftara kadar uzun açlık evresi sonrası birden çok miktarda yemek yemek mide ve sindirim sistemi problemleri oluşturmakla kalmaz, metabolizmamızın yavaşlamasına sebep olur.Yavaş yiyin ve az porsiyonlar tüketin… Az ve çeşitli yemek sağlıklı ve dengeli İftarda da beslenmenizi Kolaylaştırır.Meyve yemeyi ihmal etmeyin… Beslenmenizde meyve olması karbonhidrat, protein, yağ yanında vitamin mineral ve enzim açısından da yeterli ve dengeli beslenme sağlar.İftardan sahura kadar sürekli su tüketin… Beslenme alışkanlıklarımızın ayrılmaz bir parçası da yeterli su tüketimidir. Normal bir insanın normal şartlarda minimum 8 bardak(1,5 litre) su tüketmesi gerekirÇok yağlı, çok tuzlu ve aşırı tatlı besinlerden uzak durun… Bu tür besinler kilo almanızı kolaylaştırdığı gibi bir takım sağlık problemleri oluşturarak Ramazan ayı ve Ramazan bayramını gölgeleyebilir.Sevdiklerinizle beraber, sağlıklı, mutlu daha nice Ramazan ayı ve bayramı geçirmeniz dileğiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder